הורים

פגשתי הורים מותשים מהאווירה בבית ומהקושי שנראה כמצב בלתי הפיך, הורים שחוששים מסיסמאות ודיבורים שאינם מביאים לשינוי.

כשהורים בוחרים
ליווי || ייעוץ || הדרכה
הם מעידים שלמדו שפה חדשה, שקיבלו כלים פרקטיים פשוטים.
הם זוכים לראות את הדברים מהעיניים של הילדים,
ומבינים כיצד לשלב בין מה שהילדים צריכים ורוצים, לבין הצורך והרצון של ההורים.

ליווי

למה הורים פונים לליווי?

חלק מהסיבות שהורים פונים כי יש עיכוב התפתחותי, קושי בוויסות רגשי, עיכוב מוטורי, קושי התנהגותי, קושי בוויסות חושי, התפרצויות זעם, בעיות תקשורת ועוד.
וגם בעיות יומיומיות כמו קושי בהרדמה לקראת שנת לילה, קושי בגמילה מטיטול / עצירות, בלגן לפני לקראת יציאה מהבית וקושי בהתארגנות, בכי וצעקות בבית, מריבות בין אחים ועוד.

איך התהליך קורה?​

בתחילת התהליך קיים שלב של איסוף נתונים רחב על מנת לזהות את הצורך שנמצא מתחת לפני השטח. לאחר מכן קובעים יעדים ובונים תוכנית עבודה מותאמת אישית לכל ילד ולכל ילדה.
במהלך התהליך הליווי הוא יומיומי צמוד, ובהתאם להתקדמות לפי סרגל דיגיטלי, נעשות התאמות ושיפורים מבחינת המענה. בסוף התהליך ולאחר תקופת הסתגלות ללא הליווי, מתקיימת פגישת מעקב והמלצות להמשך.

מה האפשרויות לליווי?

חבילה בסיסית: פגישות שבועיות למשך חודשיים + מענה אונליין בקבוצת ווצאפ + משימות וסרגל התקדמות עם גרפים + בתום התהליך מעקב למשך כחודש.
חבילה מורחבת: פגישות שבועיות למשך שלושה חודשיים + מענה אונליין בקבוצת ווצאפ + משימות וסרגל התקדמות עם גרפים + במידת הצורך בניית תוכנית למסגרת חינוכית + בתום התהליך מעקב למשך כחודש.

ייעוץ

למה הורים פונים לייעוץ? ​

חלק מהסיבות שהורים פונים לייעוץ, כי כל הרדמה לוקחת שעות, הורים רבים חושבים שכדאי להוריד שנת צהרים (התשובה היא לא), קושי בגמילה מטיטול, התארגנות בבית לקראת יציאה, פיענוח ציורי ילדים.

איך הייעוץ קורה?​

הייעוץ מתקיים בקליניקה או בפגישת זום ונמשך כשעה עד שעה וחצי.
לאחר הייעוץ ניתנות המלצות וכלים שיכולים לסייע לקבל החלטות, או לכוון לפעולה מומלצת שתסייע בפתרון הבעיה.

מה האפשרויות לייעוץ?

ייעוץ חד פעמי
ייעוץ משולב: מפגש הערכה בבית + מפגש הדרכה בזום

הדרכה

למה הורים פונים להדרכה? ​

הורים ששואלים את עצמם – האם רק בבית שלי יש כל כך הרבה בכי על כל דבר קטן? ומה נסגר עם ההתפרצויות זעם? ולמה כל בוקר ההתארגנות היא סיוט? ובערב המקלחות או ההרדמות נמרחות שעות?
הבחירה להגיע להדרכה הורית, היא בד"כ של הורים בעלי מודעות שרוצים להעשיר את עולם ההורות שלהם וללמוד בעצמם כיצד לשפר את איכות החינוך שהם מעניקים בבית לילדים שלהם. 

איך ההדרכה קורית בפועל?​

בהתאם לסוג ההדרכה, יש אפשרות לקיים את ההדרכות כהרצאות בזום, או בחלל הגן, או בבית הפרטי שלכם. בהדרכה יינתנו כלים פרקטיים יישומיים ויומיומיים, המותאמים להתמודדות בבית. במטרה לגרום לילדים להאמין בעצמם ולאפשר להם להיות עצמאיים.

חוגי בית להורים: קבוצת הורים באווירה משפחתית,  במהלך כשלושה חודשים, קבוצת הורים נפגשת באווירה משפחתית, למשך 6 מפגשים משותפים ומפגש אישי אחד. בין המפגשים ממשיכה תקשורת פתוחה וזמינה לתמיכה ומתן מענה יומי בקבוצת הווצאפ. בכל מפגש, נשתף חוויות אישיות מהבית, לצד מענה מקצועי וכלים להתמודדות, כולל הרצאת עומק בתחום ידע התפתחותי ונסיים בהעשרת ה"בנק המשחקים" – משחקים התפתחותיים בהתאמה לבית.

הרצאות: וועד הורי הגן מזמינים הרצאה בודדת, או סדרה של הרצאות.

לרשימת ההרצאות

מה האפשרויות להדרכה? ​

חוג בית: מתאים ל 3-6 משפחות. 
הרצאות: הרצאה בודדת
סדרה של  5 הרצאות

לרשימת ההרצאות

השקת ספר חדש
לְהִתְבּוֹנֵן, לְהַקְשִׁיב, לִפְעֹל

מסע להדרכת הורים – תאוריות גדולות
במעשים קטנים.
מדריך לשיפור חווית ההורות, במטרה להשפיע לטובה על התפתחות הילדים.